Frigarui din mamaliga
Poate vi se pare ciudat numele acestei retete –frigarui cu mamaliga- , dar trebuie sa stiti ca are un gust inedit si mai contine si putine calorii (55).
Ingrediente:
- 200g malai
- 700ml apa
- 1 lingura cimbru uscat faramitat
- 2 linguri ulei de masline
- 300g felii de jambon crud uscat
- sare si piper
Mod de preparare:
Punem apa cu putina sare la fiert si cand clocoteste adaugam treptat malaiul, amestecand incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase. Facem o mamaliga si o lasam sa fiarba pana cand se intareste bine. Amestecam mereu in vas.
Dupa ce a fiert 25 de minute, luam vasul de pe foc si adaugam cimbrul sfaramat, 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Nivelam mamaliga si o lasam sa se raceasca. O taiem apoi in cubulete cu latura de 3cm.
Infasuram fiecare cubulet in cate o bucata de jambon si apoi le insiram pe bete de frigarui. Le punem pe gratarul incins si le intoarcem din cand in cand, pentru a se rumeni uniform.
Pofta buna!