Site coolinaria.ro

Prajitura Maria Luisa



Prajitura Maria Luisa

Ingrediente:
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana unt la temperatura camerei
  • 1 1/4 cana zahar
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de vamilie
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 1/4 cana suc proaspat stors de portocale
  • 1 cana marmelada de portocale
  • 1/3 cana zahar pudra
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 176 de grade

- Se pregatesc 3 tavi rotunde cu diametrul de 20cm care se ung usor cu unt si se pudreaza cu faina

- Se amesteca pe uscat faina si praful de copt intr-un bol larg de gatit

- Se amesteca separat la mixer untul si zaharul pana ce se obtine o crema pufoasa si usoara, apoi se adauga tot aici coaja rasa de portocale si praful de vanilie si se da repede la mixer inca vreo cateva secunde

- La viteza mijlocie, se da la mixer cate un ou pe rand, incorporand fiecare ou astfel in compozitie

- La viteza mica, se adauga o parte faina si o parte suc de portocale in 3 serii succesive, preparand un aluat fin si moale, dar nu foarte indelung dat la mixer

- Cu o lingura se imparte aluatul in cele 3 tavi rotunde pregatite anterior si se da la cuptorul preincalzit pentru 25 de minute

- Se scot apoi cele 3 piese si se lasa la racit

- Se amesteca marmelada cu putina apa si se da la mixer pana ce devine suficient de lichida pentru a putea fi turnata

- Se toarna jumatate din marmelada de portocale peste o foaie de prajitura, se intinde bine si se aseaza deasupra a doua foaie peste care se toarna si restul de marmelada

- Se aseaza acum si ultima foaie, se stropeste fin cu zahar pudra si se poate servi.


Pofta buna!