Site coolinaria.ro

Galuste bavareze sarate


Toata lumea probabil a auzit, daca nu a si gustat, galuste bavareze cu prune. De aceasta data imi permit sa iti recomand galuste bavareze sarate.

Galuste bavareze sarate

Ingrediente:
  • 1kg cartofi albi
  • 2 linguri arpagic tocat
  • 600g varza
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 250g faina
  • 4 oua
  • 1 praf nucsoara
  • 200ml smantana
  • 100g cascaval ras
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja, in apa cu sare 25 de minute. Intre timp tocam varza fideluta si o frecam impreuna cu putina sare. Tocam ceapa si o calim in unt impreuna cu arpagicul. Cand devin sticloase, adaugam varza, turnam putina apa si lasam sa fiarba la foc potrivit 15 minute. Condimentam cu sare si piper.

Curatam cartofii, ii dam prin masina de tocat, ii amestecam impreuna cu 2 oua, faina, sare , piper si nucsoara. Daca este nevoie mai adaugam faina. Cu mainile umede formam galuste, le fierbem in apa cu sare 10 minute, apoi le scurgem.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt, punem varza, peste care asezam galustele. Turnam peste ele smantana batuta cu 2 oua, putin patrunjel verde tocat marunt, piper si nucsoara. Presaram cascaval ras deasupra si coacem in cuptorul preincalzit 25 de minute.


Pofta buna!