Site coolinaria.ro

Tarta cu gem si struguri


Imi permit sa va prezint o reteta de tarta cu gem si struguri, ideala in sezonul de toamna.

Tarta cu gem si struguri

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 300g faina
  • 150g unt
  • 1 praf de sare
  • 80ml apa rece
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 borcan gem de coacaze
  • 700g struguri de masa albi si negri
  • 1 pachet jeleu de tort incolor
Mod de preparare:
Cernem faina, adaugam untul, sarea, apa rece, zeama de lamaie si framantam un aluat omogen. Il invelim in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca la frigider timp de 30 de minute. Asezam aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu faina, avand grija sa imbracam si peretii. Punem hartie de copt peste aluat , asezam boabe de fasole deasupra si introducem forma la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem hartia de copt si boabele de fasole si mai lasam 15 minute la cuptor, dupa care o scoatem si lasam aluatul la racit. Dupa ce s-a racit blatul, intindem gemul si punem boabele de struguri alternativ. Pregatim jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj si il turnam uniform peste boabele de struguri. Dam la rece prajitura pentru 2 ore inainte de a o servi.


Pofta buna!