Site coolinaria.ro

Pricomigdale 2


La cafea sau la ceai, dupa masa sau intre mese, pricomigdalele sunt gustarea perfecta! Mie imi place sa le mananc in timpul ce vizionez un film, in loc de chipsuri.

Pricomigdale 2

Ingrediente:
  • 6 albusuri
  • 450g zahar tos
  • 50ml rom
  • 400g nuci macinate
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 50g zahar vanilat
  • 300g piure de castane
  • 100g zahar pudra
Mod de preparare:
Prajim nucile in tigaia uscata apoi le frecam cu o lingura de lemn, pentru a elimina pielitele. Le macinam.

Batem albusurile spuma, in baie de aburi, timp de 10 minute, apoi punem vasul pe masa.

Cand spuma se tine bine de tel, adaugam zaharul si romul treptat, mixand mereu ingredientele. Pentru a se intari mai repede spuma punem vasul in baie de aburi.

Adaugam esenta de migdale, zaharul vanilat si nucile macinate cand spuma se tine bine de tel.

Punem din compozitie cu o lingura pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Coacem rondelele la foc potrivit. Lasam spatiu intre ele, pentru ca vor creste mult.

Initial focul va fi mediu, apoi focul se reduce, cit se poate de mic si se lasa 30 minute. Atentie, nu se deschide cuptorul 15 minute caci se vor lasa!

Ungem pricomigdalele cu piure de castane si le lipim cate doua. Le trecem prin zahar pudra in inainte de a le aseza pe un platou la racit.

Nucile se pot amesteca impreuna cu alune si migdale, dupa preferinte.


Pofta buna!