Site coolinaria.ro

Paste in sos de vodca


Desi pastele si vodca pot parea incompatibile, gustul final este delicios, facand aceasta reteta unica prin ineditul si savoarea sa. Se poate servi la mesele de familie, ca o alternanta binevenita la preparatele servite in mod obisnuit.

Paste in sos de vodca

Ingrediente:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 800 de grame suc de rosii cu pulpa
  • busuioc pentru sucul proaspat de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper macinat
  • 1/2 cana frisca
  • 900 grame spaghetti sau alte paste italienesti
  • 1/2 cana vodca de calitate superioara
  • parmezan ras pentru final
Mod de preparare:
- Se prepara pastele ca de obicei si se dau deoparte pe platoul de servit;
- Intr-o tigaie larga si inalta se incalzeste uleiul la foc mediu si se toaca marunt usturoiul si ceapa dupa care se rumenesc aici timp de 3-4 minute;
- Se adauga sosul de rosii cu busuioc pisat, vodca, zaharul, sarea si piperul si se incalzeste pana la clocot dupa care se lasa la foc mic vreo 20 de minute;
- In sfarsit se poate adauga si frisca, se amesteca bine si se incalzeste din nou pana la clocot apoi se da deoparte de pe foc.
- Se pune sos peste paste, se orneaza cu parmezan dat prin razatoare si se poate servi.


Pofta buna!