Site coolinaria.ro

Creveti cu branza parmezan


O reteta cu certe valente afrodisiace, crevetii cu parmezan combina vigoarea sosului din unt si usturoi cu gustul delicat al crevetilor, potentat de vinul alb si sucul proaspat de lamaie.

Creveti cu branza parmezan

Ingrediente:
  • 450 grame creveti, gata curatati si spalati
  • 3 linguri unt la temperatura camerei
  • 1/8 cana ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • 1/4 cana vin alb
  • 1/4 cana parmezan da prin razatoare
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se alege o tigaie larga si se pune la topit untul in uleiul de masline;

- Se adauga usturoiul tocat si se rumeneste aproximativ 1 minut;

- Se adauga apoi vinul, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust, se amesteca si se adauga apoi crevetii;

- Se lasa tigaia la foc mediu, amestecandu-se, pana ce crevetii capata o culoare roz, opaca si apoi se da deoparte;

- Se adauga si branza parmezan, se amesteca usor si se poate servi cu garnitura simpla de orez.


Pofta buna!