Creveti cu branza parmezan
O reteta cu certe valente afrodisiace, crevetii cu parmezan combina vigoarea sosului din unt si usturoi cu gustul delicat al crevetilor, potentat de vinul alb si sucul proaspat de lamaie.
Ingrediente:
- 450 grame creveti, gata curatati si spalati
- 3 linguri unt la temperatura camerei
- 1/8 cana ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- 1/4 cana vin alb
- 1/4 cana parmezan da prin razatoare
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se alege o tigaie larga si se pune la topit untul in uleiul de masline;
- Se adauga usturoiul tocat si se rumeneste aproximativ 1 minut;
- Se adauga apoi vinul, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust, se amesteca si se adauga apoi crevetii;
- Se lasa tigaia la foc mediu, amestecandu-se, pana ce crevetii capata o culoare roz, opaca si apoi se da deoparte;
- Se adauga si branza parmezan, se amesteca usor si se poate servi cu garnitura simpla de orez.
Pofta buna!