Site coolinaria.ro

Pastrav cu migdale, la cuptor


Ce mod mai frumos de a-ti declara dragostea decat sa prepari o astfel de reteta simpla, dar si ofertanta prin aromele sale irezistibile. Pastravul cu migdale este savuros, iar ingredientele sale predispun catre joaca si amor.

Pastrav cu migdale, la cuptor

Ingrediente:
  • 900 grame file de pastrav
  • 1 lamaie taiata in opt
  • 1/4 cana migdale feliate si prajite
  • 1/4 cana patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 175 de grade;
- Se spala bine fileurile de pastrav, se lasa putin la scurs si se freaca usor cu sucul de la 2 parti din lamaia taiata in opt;
- Se alege o tava rotunda si nu prea groasa de copt, se pudreaza usor cu ulei vegetal si se pun aici fileurile de pastrav pentru 5 minute sau mai putin, intorcandu-se o data pe cealalta parte;
- Se scoate tava din cuptor, se presara pestele cu migdale prajite si se da iar la cuptor pentru inca vreo 2 minute pana ce fileurile sunt bine patrunse;
- Se orneaza cu patrunjel si se poate servi cu felii de lamaie pentru stropit pestele.


Pofta buna!