Site coolinaria.ro

Tocanita de vitel cu dovleac


In cazul in care nu ai foarte mult timp la dispozitie sau iti lipseste inspiratia, voi veni in ajutorul tau recomandandu-ti aceasta tocanita de vitel cu dovleac. Este delicioasa si sanatoasa, iar iarna merge de minune alaturi de muraturi.

Tocanita de vitel cu dovleac

Ingrediente:
  • 500g antricot de vitel
  • 500g dovleac
  • 500ml bere neagra
  • 200g arpagic
  • 70ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam carnea de pielite si tendoane, o spalam si o taiem cubulete cam de 2cm. Tot in cubulete de 2cm taiem si dovleacul, apoi le rumenim impreuna in ulei. Punem apoi cubuletele de carne si dovleac intr-un vas termorezistent si adaugam arpagicul oparit si curatat. Adaugam cimbrul tocat, berea, uleiul ramas si presaram cu sare si piper dupa gust. Punem vasul la cuptorul incins si coacem la foc potrivit, pana ce carnea este bine facuta, aproximativ 40-50 de minute. La final adaugam patrunjelul tocat marunt, amestecam bine si mai lasam 5 minute la cuptor.


Pofta buna!