Site coolinaria.ro

Cornulete cu mar


Imi permit sa iti recomand o reteta de sezon de cornulete cu mar pe care personal am asezat-o la rang de onoare intre retetele mele favorite.

Cornulete cu mar

Ingrediente:
  • 150g unt la temperatura camerei
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 200 ml iaurt
  • 500g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • - Ingrediente umplutura:
  • 3 mere potrivite
  • 1 cana de nuci tocate
  • 2 lingurite scortisoara,
  • 100g zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 galbenus
  • 50ml lapte
  • susan pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un vas mai mare, adaugam restul ingredientelor si framantam usor pana obtinem un aluat care se desprinde de pe degete . Dureaza cam 5-10 minute. Bagam vasul acoperit cu o folie la frigider pana preparam umplutura.

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita, punem zaharul si lingura de apa si lasam pana se caramelizeaza amestecand din cand in cand. Adaugam merele, scortisoara si nucile tocate. Amestecam 1 minut, pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in 5 bucati si fiecare bucata o intindem cu sucitorul si o taiem in 8. Punem putina umplutura si rulam

Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, unul langa altul.

Intre timp, pregatim galbenusul cu lapte cu care vom unge cornuletele. Punem intr-un bol un galbenus crud si laptele si amestecam pana la omogenizare.

Ungem cornuletele cu ou si lapte, presaram susanul si le punem la copt, in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la foc mediu.

Dupa ce sunt coapte scoatem cornuletele din cuptor si le servim. Sunt o bunatate atat simple cat si langa o cana cu lapte.


Pofta buna!