Site coolinaria.ro

Salata de sfecla cu sos de usturoi


Cunoscuta inca din antichitate in Babilon, Assiria, Iran, sfecla rosie prin prelucrare termica nu-si pierde mare parte din vitaminele si microelementele spre deosebire de celelalte legume. Salata de sfecla rosie cu sos de usturoi este foarte usor de facut si este un remediu impotriva racelii.

Salata de sfecla cu sos de usturoi

Ingrediente:
  • 1 kg sfecle mici
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250ml smantana
  • sare
  • piper si chimen macinat
Mod de preparare:
Spalam sfeclele si le punem intr-o tava la cuptor, sa se coaca. Daca sfeclele sunt mici, se coc in cel mult 40 de minute. Daca sunt mai mari, marim timpul de coacere. Punem face proba cu o scobitoare, pentru a vedea daca sunt coapte la mijloc. Langa sfecle adaugam si capatana de usturoi invelita in folie de aluminiu.

Le lasam la racit si le curatam de coaja. Punem sfeclele intr-un castron, le stropim cu ulei de masline si cu smantana.

Curatam usturoiul si il pisam cat mai marunt. Il presaram cu sare grunjoasa si il omogenizam cu o lingura de lemn, adaugand in fir subtire ulei. Punem sare si piper si chimen macinat pentru aroma. Punem peste sfecle sosul de usturoi obtinut.

Astfel preparata, sfecla se potriveste cu paste, orez sau mancaruri de carne.


Pofta buna!