Site coolinaria.ro

Porc cu ardei in sos de bere


Porcul cu ardei in sos de bere are un gust deosebit, iar cei de la masa vor cere si o a doua portie. Carnea de porc preparata astfel va fi mai frageda si va avea un gust deosebit.

Porc cu ardei in sos de bere

Ingrediente:
  • 400g pulpa de porc
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 100ml ulei
  • 400ml bere neagra
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam pulpa de pielite, o spalam si o taiem fin feliute subtiri (circa 4-5mm). Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam si ii taiem in bucati putin mai mici decat cele de carne. Curatam, spalam si tocam ceapa mare.

Incingem intr-o wok sau intr-o tigaie mai mare 50ml ulei si prajim la foc iute carnea de porc. O scoatem pe o farfurie atunci cand s-a rumenit si o pastram acoperita la cald. Punem in wok uleiul ramas si prajim, tot la foc mare, ceapa tocata si bucatile de ardei. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam carnea. Dupa 2-3 minute punem boiaua de ardei si amidonul desfacut in bere. Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba la foc mare, amestecand des, pana cand sosul se ingroasa.

Punem apoi patrunjelul tocat marunt si mai lasam la foc mic inca 1-2 minute.


Pofta buna!