Site coolinaria.ro

Placinta cu gutui


De fiecare data cand ma gandesc la gutui imi vin in minte versurile unei poezii din copilarie despre toamna : “Si gutui amarui/ Cu puf galben ca de pui”. Placinta de gutui este unul dintre cele mai usoare si mai delicioase deserturi care se pot face din roadele toamnei.

Placinta cu gutui

Ingrediente:
  • 500g foi de placinta
  • 1,2kg gutui
  • 100ml ulei
  • 200g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50g migdale
  • 50g stafide
  • 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Curatam gutuile de coaja, le taiem in cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Nu aruncati cojile si cotoarele pentru ca din ele puteti prapara o delicioasa peltea. Le calim intr-o cratita impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, la foc mic. Dupa 5 minute punem si migdalele zdrobite si stafidele si mai lasam la foc mic 10 minute.

Punem jumatate din foile de placinta (unse intre ele cu ulei sau unt topit), intr-o tava unsa cu ulei, apoi peste acestea intindem amestecul de gutui calite. Peste acesta punem foile de placinta ramase, la fel, unse intre ele cu ulei

Dam tava la cuptor si coacem placinta cu gutui 40 de minute la foc mic.


Pofta buna!