Site coolinaria.ro

Dovleac umplut


Daca doresti sa iti impresionezi invitatii la masa, atunci iti recomand sa pregatesti aceasta reteta speciala de dovleac umplut cu carne si legume.

Dovleac umplut

Ingrediente:
  • 1 dovleac
  • 1 piept de pui
  • 1 telina (400g)
  • 200g bacon
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • sare si piper
Mod de preparare:
Ii taiem dovleacului un capac in partea de deasupra, apoi scoatem miezul cu o lingura, astfel incat peretii sa ramana de 2cm grosime.

Taiem 200g miez de dovleac in cubulete de aproximativ 1cm pe latura.

Curatam pieptul de pui de piele, pielite, il spalam, il scurgem de apa si il taiem in cubulete de 2cm.

Curatam, spalam si taiem cubulete telina. Tot in cubulete taiem si baconul, dupa care le calim in ulei, impreuna cu cubuletele de dovleac. Adaugam pieptul de pui, presaram totul cu coriandru si condimentam cu sare si piper, dupa gust.

Umplem dovleacul cu amestecul de mai sus si il punem intr-o tava. Punem tava in cuptorul incins si coacem la foc potrivit 40-50 de minute.


Pofta buna!