Site coolinaria.ro

Cartofi umpluti


Imi permit sa iti prezint o reteta lacto-vegetariana absolut delicioasa. Simpla, sanatoasa, cu ingrediente proaspete, cui nu i-ar placea acesti cartofi umpluti?

Cartofi umpluti

Ingrediente:
  • 4 cartofi mai mari sau 8 mijlocii
  • 1 capatana de usturoi
  • 300ml smantana
  • 200g cubulete de dovleac
  • 100g nuci macinate
  • 50g miez de nuca intreg
  • 2 linguri pesmet
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Mod de preparare:
Fierbem cartofii in coaja, ii lasam apoi la racit si ii curatam. Ii taiem in doua, pe orizontala si le scobim miezul cu o lingurita, lasand pereti de 0,5cm. Avem grija sa nu sfaramam cartofii.

Calim in 2 linguri de ulei ceapa tocata marunt sau rasa, morcovul ras, cubuletele de dovleac, impreuna cu nuca macinata si pesmetul. Condimentam cu sare, piper si nucsoara si adaugam patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine ingredienele si umplem cu acest amestec cartofii. Ii punem intr-o tava si ii tinem in cuptor, la foc mediu, 10 minute pana se rumenesc putin.

Intre timp, pisam usturoiul cat mai marunt, il presaram cu sare grunjoasa si il omogenizam cu o lingura de lemn, pentru a-l lichefia. Adaugam treptat uleiul ramas, ca la maioneza. Dupa ce am adaugat tot uleiul, punem smantana, condimentam cu sare si piper.

Acest sos se serveste alaturi de cartofii umpluti. Ornam fiecare portie cu miez de nuca intreg si frunze de patrunjel.


Pofta buna!