O reteta saraca in grasimi si simplu de preparat, muschiuletul de porc in sos de ananas este un preparat usor, ideal pentru masa de Craciun unde sarmalutele si carnatii trebuie de asemenea sa isi faca loc intre preparatele servite succesiv si cu mare pofta.
- Se taie muschiuletul de porc in 8 felii egale si se presara fiecare felie cu putina sare, se preseaza usor intre palme si se plaseaza pe un platou pentru a fi puse la prajit;
- Se incinge 1 lingura de unt intr-o tigaie neaderenta, mai larga, la foc mediu. Se pun feliile de muschi la rumenit si se lasa cam cate 4 minute pe fiecare parte, pana ce sunt bine gatite. Se plaseaza apoi deoparte, acoperite pentru a le mentine calde;
- In tigaia unde am prajit muschiuletul se adauga cealalta lingura de unt si se gatesc fasiile de ardei gras la foc mediu pana ce devin usor crocante apoi da focul la minimum;
- Se adauga cubuletele de ananas si sucul lor, vinul alb, radacina rasa de ghimbir, piperul si scortisoara si se lasa la foc mic, amestecandu-se constant pana ce lichidul scade si se formeaza un sos parfumat si dens;
- Se plaseaza feliile de muschi in 4 platouri de servit si se acopera cu sosul de ananas, putand presarand pe deasupra coriandru verde sau marar, daca nu avem coriandru la indemana
Se serveste cald, de preferat cu garnitura de mazare verde sau fasole verde.
Pofta buna!