Site coolinaria.ro

Crema de cafea


Daca iti place cafeaua in mod deosebit, atunci vei indragi si aceasta crema de cafea.

Crema de cafea

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 2 linguri cafea (ce rezulta dintr-o cafea fiarta tare)
  • 1 lingura rom
  • 3 foi gelatina
  • 2 linguri apa
  • 250g frisca
Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se fac spuma. Adaugam 2 linguri de cafea, o lingura rom si gelatina inmuiata cu 2 linguri de apa fierbinte. Punem totul pe foc mic si amestecam pana se incalzeste.

Batem cele 4 albusuri spuma, le amestecam in crema de mai sus, la care adaugam 250g frisca batuta.

Turnam compozitia intr-o forma udata cu apa rece si le punem la rece cel putin 3 ore. Dupa ce le rasturnam, decoram cu frisca batuta.


Pofta buna!