Site coolinaria.ro

Langosi slovaci


Este una dintre gustarile favorite ale slovacilor si permite foarte multe variatii astfel incat inventivitatea bucatarilor nu va cunoaste in acest caz nici o opreliste.

Langosi slovaci

Ingrediente:
  • 1 kg faina alba superioara
  • 1 cana smantana
  • 1 lingura sare
  • 1/2 litru lapte
  • 50 grame drojdie
  • 1 lingura zahar
  • ulei vegetal
  • cativa catei de usturoi
Mod de preparare:
- Se dizolva drojdia si zaharul in putin lapte cald si se lasa asa cam 5 minute pana ce drojdia incepe sa fermenteze;

- Se amesteca cu faina si sarea si se prepara aluatul, framantandu-se bine cu pumnii pana se fragezeste foarte bine. Se inveleste apoi aluatul in plastic si se da la frigider pentru cel putin 3 ore (se poate lasa si peste noapte astfel);

- Dupa ce se scoate aluatul de la frigider, se rup bile din el si se prepara foi circulare de 20 cm la fel ca atunci cand facem aluatul de pizza;

- Se prajesc foile astfel obtinute in ulei incins, pe ambele parti pana ce ajung bine patrunse;

- Se pot apoi forma langosi umpluti cu branza rasa, se poate prepara un mujdei mai dens din usturoi si apa si se pot umple foile de aluat sau se poate apela la smantana si multe alte ingrediente gustoase, la alegere.


Pofta buna!