Snitele de cas cu garnitura de cartofi prajiti
Este un preparat foarte cerut in Slovacia, care poate fi gustat si in cadrul meniurilor fast-food, fiind o gustare usoara si sanatoasa.
Ingrediente:
- felii de cas taiate ca pentru snitele
- 2-3 oua
- 4-5 linguri de faina alba
- 4-5 linguri firmituri de paine
- 3-4 cartofi curatati si taiati pai
- ulei vegetal
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
- Se pot prepara mai intai cartofii prajiti deoarece snitelele de cas se gatesc foarte repede;
- Intr-o tigaie neaderenta se incinge uleiul;
- Se pregatesc trei farfurii adanci in care se pune separat faina alba mai intai, ouale bine batute intr-a doua farfurie si in ultima farfurie se pun firimiturile de paine;
- Se trec feliile de cas mai intai prin faina, apoi prin oua si al sfarsit prin firimituri cu paine si se prajesc pe ambele parti in tigaie.
Se serveste imediat, putandu-se adauga si rosii proaspete feliate sau castraveti verzi.
Pofta buna!