Site coolinaria.ro

Snitele de cas cu garnitura de cartofi prajiti


Este un preparat foarte cerut in Slovacia, care poate fi gustat si in cadrul meniurilor fast-food, fiind o gustare usoara si sanatoasa.

Snitele de cas cu garnitura de cartofi prajiti

Ingrediente:
  • felii de cas taiate ca pentru snitele
  • 2-3 oua
  • 4-5 linguri de faina alba
  • 4-5 linguri firmituri de paine
  • 3-4 cartofi curatati si taiati pai
  • ulei vegetal
  • sare, dupa gust
Mod de preparare:
- Se pot prepara mai intai cartofii prajiti deoarece snitelele de cas se gatesc foarte repede;
- Intr-o tigaie neaderenta se incinge uleiul;
- Se pregatesc trei farfurii adanci in care se pune separat faina alba mai intai, ouale bine batute intr-a doua farfurie si in ultima farfurie se pun firimiturile de paine;
- Se trec feliile de cas mai intai prin faina, apoi prin oua si al sfarsit prin firimituri cu paine si se prajesc pe ambele parti in tigaie.

Se serveste imediat, putandu-se adauga si rosii proaspete feliate sau castraveti verzi.


Pofta buna!