Site coolinaria.ro

Supa de praz a la grec



Supa de praz a la grec

Ingrediente:
  • 450 grame praz - 2 morcovi - 1 manunchi telina verde - 1/2 cana ulei de masline - sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Se curata morcovii si prazul, se taie apoi in cubulete mici si se toaca fin telina;
- Se incinge uleiul intr-o oala de supa, se rumenesc usor legumele, se cuprind apoi generos cu apa si se lasa la fiert pana ce sunt bine gatite.
-Separat se pregateste un concentrat de supa cu ou si zeama de lamaie, aici fiind nevoie de 1 1/2 cana zeama de carne, 2 oua, sucul de la 1 lamaie si putina faina alba;
- Se amesteca faina cu sucul de lamaie, se bat ouale apoi impreuna cu faina si sucul de lamaie si se adauga zeama de carne amestecand incontinuu. Dupa omogenizare, se toarna compozitia rezultata in oala cu supa fierbinte de praz, pusa deoparte, se amesteca bine si se poate servi.

Daca supa se doreste a fi mai putin consistenta, atunci puteti renunta complet la faina alba!


Pofta buna!