Un fel de mancare pentru zilele reci, plin de nutrimente diverse si cu o aroma placuta, supa chinezeasca se prepara cat clipesti din ochi si te imbie la caldura si putin repaus.
- Se curata morcovul si se da fin prin razatoare, iar ciupercile se spala foarte bine si se taie de asemenea cat mai fin. Se aseaza in boluri separate pentru mai tarziu;
- Se curata usturoiul si o bucatica de radacina de ghimbir de marimea unghiei mari, se dau prin razatoare, se incinge 1 lingura de ulei vegetal in oala de supa si se rumenesc aici la foc mic ghimbirul si usturoiul pentru cateva minutele;
- Intre timp se infierbanta separat 750ml de apa si cand da in clocot, se toarna peste prajeala din oala initiala, dizolvandu-se apoi aici cubuletele de concentrat bine de tot. Se pune apoi morcovul ras in oala de supa si se lasa la clocot pentru 2-3 minute;
- Vine acum randul taieteilor (alternativ puteti apela la paste vermicelli), care se vor gati asa cum cer instructiunile;
- In sfarsit, se poate lua oala in clocot de pe foc si se adauga imediat aici ciupercutele taiate fin, un varf de lingurita de praf de chili, 1/2 lingurita sos de soia, coriandrul verde si se lasa putin sub capac, pentru a se gati ciupercutele pentru un minut.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!