Site coolinaria.ro

Lichior de cacao


Imi permit sa va recomand o bautura perfecta pentru sezonul rece, lichior de cacao. Este o bautura fina, pe care o vor aprecia doamnele si domnii deopotriva.

Lichior de cacao

Ingrediente:
  • 500ml alcool rafinat sau vodca
  • 1l apa
  • 250g smantana
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri cappuccino
Mod de preparare:
Fierbem apa cu zaharul , pana cand se topeste si rezulta un sirop mai gros. Adaugam imediat cacao si cappuccino, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Daca totusi se vor forma, putem strecura amestecul la final.

Dam intr-un clocot si adaugam smantana si alcoolul (putem folosi si tuica facuta in casa).

Dupa ce am pus alcoolul, mai dam lichidul intr-un clocot, amestecand continuu. Lasam la racit si il dam deoparte. Putem servi lichiorul imediat, dar este de preferat sa il lasam in repaus cateva zile.


Pofta buna!