Site coolinaria.ro

Creveti pane cu miere si nuca


Imi permit sa va prezint un preparat exotic, de inspiratie mediteraneana- creveti pane cu miere si nuca.

Creveti pane cu miere si nuca

Ingrediente:
  • 250 g creveti decorticati
  • 2oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • cateva fire de marar
  • piper si sare dupa gust
  • - Ingrediente pentru sos:
  • 1 cana de miez de nuca prajit
  • 3 linguri de miere de albine
  • 3 linguri lapte condensat
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper verde
  • coriandru
  • 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Spalam si curatam bine crevetii, ii condimentam cu sare si piper dupa gust. Batem cele 2 oua, adaugam apoi mararul tocat, si mai punem putina faina pana obtinem o compozitie cremoasa ca o smantana mai groasa.

Prajim crevetii dati prin amestecul obtinut in ulei, pe ambele parti. Ii scoatem pe o farfurie pe care am asezat cateva servetele, pentru a elimina uleiul in exces. Ii pastram calzi.

Punem o tigaie la incins, in ea lingura de ulei de masline, apoi nucile prajite, usor sfaramate, cateva minute. Adaugam laptele condensat, mierea, otetul balsamic, piper verde, coriandru si un praf de sare. Lasam pe foc 6-7 minute, apoi dam deoparte la racit.

Asezam crevetii pane pe un platou si punem deasupra sosul caramelizat cu nucile.


Pofta buna!