Site coolinaria.ro

Supa de bere cu branza


O reteta de supa pe care multi o respind initial din cauza apropierii aparent neinspirate dintre branza si bere, dar care si-a castigat multi adepti in intreaga lume gratie continutului sau nutritiv si a gustului delicios.

Supa de bere cu branza

Ingrediente:
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 cana ceapa tocata
  • 1 cana telina tocata
  • 1 cana morcov tocat
  • 6 cani zeama de pasare
  • 225 grame branza Cheddar data prin razatoare
  • 1/2 cana faina alba
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita sos Worcestershire
  • 1 cutie de bere
  • sos Tabasco
Mod de preparare:
- Se rumenesc mai intai ceapa si telina pana ce devin translucide apoi se adauga morcovul si se rumeneste pana ce devine moale;

- Se ia o oala de supa, se da focul la moderat, se pun legumele rumenite aici si se adauga apoi zeama de pasare si se lasa la fiert;

- Separat se combina branza rasa cu faina si atunci cand oala da in clocot se introduce aceasta compozitie cu incetul in oala de supa;

- Se face o pasta de mustar cu boabele din reteta si apoi se condimenteaza supa cu pasta de mustar, sosul Worcestershire si, dupa gust, mai mult sau mai putin sos Tabasco. Se reduce focul la mic;

- Se poate adauga acum si berea, se mai trage un scurt clocot si apoi se ia oala de pe foc.

Se serveste cald cu crutoane sau paine prajita.


Pofta buna!