Site coolinaria.ro

Glogg - Vin fiert suedez


Acesta este vinul fiert traditional al suedezilor, care se serveste la sarbatorile de iarna sau chiar si in toata perioada sezonului rece. Incalzeste corpul aproape instantaneu si este placut prin gustul si aromele sale.

Glogg - Vin fiert suedez

Ingrediente:
  • 2 lingurite nucsoara proaspat macinata
  • 2 cuisoare intregi
  • 1 baton mai scurt si subtire de scortisoara
  • 1 lingurita coaja uscata de portocale, rasa
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/3 cana vin de Madera (alternativ vin de Porto, dar acesta va schimba parfumul original de Glogg)
  • 1 cana vin rosu de Burgundia
Mod de preparare:
- Intr-o olita de inox se amesteca toate ingredientele si se lasa la foc mic, pana aproape de punctul de fierbere, dar fara a se da in clocot;

- In functie de gusturile voastre, puteti strecura imediat bautura si sa beti apoi un Glogg mai slab sau puteti astepta mai multe ore si abia apoi sa strecurati bautura, obtinand un Glogg ceva mai tare, care de asemenea se bea reincalzit.


Pofta buna!