Site coolinaria.ro

Slottsstek (Pulpa de vita in sos de Brandy)


Unul dintre cele mai delicioase preparate de vita din lume este si cel numit Slottsstek, o friptura in sos de care suedezii sunt mandri si inca pe buna dreptate. Dificultatea retetei nu este ridicata, dar va fi nevoie de un bucatar cu experienta pentru a se obtine o friptura in sos cu adevarat de exceptie.

Slottsstek (Pulpa de vita in sos de Brandy)

Ingrediente:
  • 1,5kg pulpa mai frageda de vita, intreaga
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri brandy de calitate
  • 1 cana zeama de carne de vita
  • 2 cepe mari feliate
  • 2 frunze de dafin nu prea mari
  • 2 linguri otet alb
  • 2 linguri melasa
  • patrunjel verde tocat pentru ornare
Mod de preparare:
- Se maseaza bine carnea de vita cu sare, piper si ienibahar;

- Se pregateste o tigaie mai grea din fonta sau una neaderenta, se topeste tot untul si se rumeneste bine aici toata carnea pe toate partile.

- Se stropeste cu brandy si se aprinde alcoolul, lasandu-se asa cateva secunde si apoi se stinge cu zeama de carne, se adauga ceapa tocata, frunzele de dafin, otetul, si melasa, se amesteca bine si se lasa la foc mic pentru aproximativ 2 ore.

Se feliaza si se poate servi cald, cu garnitura de cartofi la cuptor si patrunjel verde pentru ornare.


Pofta buna!