Site coolinaria.ro

Tort nins


Pe cat de poetic suna numele acestui tort, pe atat de gustos si este ! Si pentru ca inca mai ninge afara, tortul nins se potriveste de minune.

Tort nins

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat :
  • 200g unt
  • 650g biscuiti de ovaz
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • 500g crema de branza
  • 500g mascarpone
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 50g faina
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • - Ingrediente pentru decor:
  • 500ml frisca
  • 50g boabe de cafea fierte in siropul obtinut din 200g zahar si 100ml apa
Mod de preparare:
Topim untul si maruntim biscuitii la robot sau cu un sucitor, pana obtinem un pesmet cat mai fin. Amestecam untul cu pesmetul.

Ungem cu unt o tava cu diametrul de 25cm. Tapetam tava cu jumatate din compozitia alcatuita din pesmet si unt si o punem la frigider pana cand preparam umplutura.

Separat pregatim umplutura. Punem intr-un castron crema de branza si zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Punem apoi si mascarpone, faina, zaharul vanilat, sucul si coaja de lamaie. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu stratul de pesmet si unt. Nivelam frumos compozitia si deasupra punem restul din amestecul de pesmet si unt ramas.

Coacem blatul la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform. Oprim focul si mai lasam blatul in cuptor, inca 1 ora, cu usa cuptorului deschisa (ca sa nu se formeze crapaturi in aluat).

Cand blatul s-a racit, putem orna tortul cu frisca si boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau cu trandafiri din pasta de zahar.

Este un tort foarte aspectuos si festiv, care merge servit alaturi de un pahar de sampanie sau de un vin alb dulce.


Pofta buna!