Pe cat de poetic suna numele acestui tort, pe atat de gustos si este ! Si pentru ca inca mai ninge afara, tortul nins se potriveste de minune.
Topim untul si maruntim biscuitii la robot sau cu un sucitor, pana obtinem un pesmet cat mai fin. Amestecam untul cu pesmetul.
Ungem cu unt o tava cu diametrul de 25cm. Tapetam tava cu jumatate din compozitia alcatuita din pesmet si unt si o punem la frigider pana cand preparam umplutura.
Separat pregatim umplutura. Punem intr-un castron crema de branza si zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Punem apoi si mascarpone, faina, zaharul vanilat, sucul si coaja de lamaie. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu stratul de pesmet si unt. Nivelam frumos compozitia si deasupra punem restul din amestecul de pesmet si unt ramas.
Coacem blatul la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform. Oprim focul si mai lasam blatul in cuptor, inca 1 ora, cu usa cuptorului deschisa (ca sa nu se formeze crapaturi in aluat).
Cand blatul s-a racit, putem orna tortul cu frisca si boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau cu trandafiri din pasta de zahar.
Este un tort foarte aspectuos si festiv, care merge servit alaturi de un pahar de sampanie sau de un vin alb dulce.
Pofta buna!