Site coolinaria.ro

Sufleu de morcovi si cartofi


Daca uneori nu aveti mare lucru prin frigider si nici portofelul nu este chiar plin, aceasta reteta de sufleu cu morcovi si cartofi te va scoate din impas. Acest sufleu de morcovi si cartofi este pufos si hranitor si se face cu ingrediente pe care le avem cu totii in camara.

Sufleu de morcovi si cartofi

Ingrediente:
  • 500g morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 2 linguri faina
  • 100ml lapte
  • 4 oua
  • 500g cartofi
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper si nucsoara
Mod de preparare:
Spalam si curatam legumele. Taiem morcovii si cartofii in felii mai groase si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem legumele de apa si facem din ele un piure.

Radem ceapa si o calim in ulei. Cand s-a inmuiat, adaugam faina si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dupa 1 minut, adaugam laptele, treptat, amestecand mereu.

Cand amestecul este omogen, il turnam peste piureul de morocovi si cartofi.

Adaugam galbenusurile si mararul. Omogenizam si condimentam dupa gust.

Batem albusurile pana obtinem o spuma densa. Adaugam aceasta, treptat, in compozitia cu morcovi si cartofi. Amestecam prin rasturnare, de sus in jos.

Turnam amestecul intr-un vas termorezistent inalt, uns cu ulei si tapetat cu faina.
Coacem sufleul la foc potrivit pana devine auriu si pufos.


Pofta buna!