Site coolinaria.ro

Mere coapte speciale


Merele coapte speciale mi se par desertul ideal iarna, cand afara e un ger de crapa pietrele. Pe langa gustul absolut delicios, merele coapte iti parfumeaza intreaga bucatarie.

Mere coapte speciale

Ingrediente:
  • 8 mere
  • 1 albus
  • 130g zahar
  • 50ml frisca
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • 250ml sirop gros de fructe
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 500g faina
  • 250g unt
  • apa
  • 1 ou pentru uns aluatul
Mod de preparare:
Framantam faina cu untul si adaugam atata apa cat este necesar pentru a obtine un aluat elastic, potrivit de tare.

Curatam merele de coaja si le scobim cotorul cu un aparat special. Le umplem cu frisca, zahar si vanilie.

Din aluat taiem patrate cu care vom infasura merele. Mai decupam si cateva frunzulite si cu lama unui cutit formam nervurile.

Punem merele in mijlocul patratelor de aluat si strangem aluatul in jurul lor. Lipim fruzulitele deasupra. Ungem merele cu un ou batut si le coacem la cuptor, la foc potrivit, pana cand aluatul se rumeneste uniform.


Pofta buna!