Site coolinaria.ro

Muschi de vita Wellington


Preparata din cea mai buna carne de vita, ciuperci si vin rosu, friptura Wellington este un adevarat deliciu sau o trufanda in cazul in care se prepara cu prosciutto sau cu foie gras pentru umplutura sau se foloseste carnea de caprioara. Varianta pe care v-o propun eu de muschi de vita Wellington este cea pentru buzunarul tuturor cu umplutura de ciuperci.

Muschi de vita Wellington

Ingrediente:
  • 600g muschi de vita (o bucata intreaga)
  • 400g ciuperci proaspete
  • 300g aluat frantuzesc de foietaj
  • 100ml ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam muschiul de pielite si de tendoane, il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie. Il ungem cu 50ml ulei si il frigem 7-8 minute, la foc iute, intorcandu-l pe toate partile, apoi il lasam la racit.

Spalam ciupercile si le le calim in uleiul ramas, impreuna cu ceapa, pana cand se evapora toata apa lasata. Adaugam patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si piper si lasam la racit. Cand ceapa si ciupercile s-au racit, punem ouale si omogenizam bine.

Intindem foietajul intr-o foaie de 5mm grosime pe care punem uniform ciupercile, apoi muschiul de vita si rulam foietajul.

Il punem intr-o tava stropita cu apa si il coacem la foc potrivit, pana cand foietajul se rumeneste. Scoatem muschiul de vita Wellington din cuptor, il lasam cateva minute sa se raceasca, apoi il taiem in felii de circa 1cm grosime.

Servim cate 2 felii la o portie, cu garnitura de legume.


Pofta buna!