Site coolinaria.ro

Halva cu fistic


Simplu de preparat si cu certe valente afrodisiace, halvaua cu fistic este o reteta de succes adusa la noi de pe taramul pasionalilor regi ai Persiei.

Halva cu fistic

Ingrediente:
  • 2 cani faina alba
  • 1 cana ulei vegetal de calitate
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana apa de trandafiri pentru gatit
  • putin sofran (un varf de lingurita)
  • fistic prajit, nesarat
Mod de preparare:
- Se alege un recipient neaderent pentru temperaturi inalte, se incalzeste aici uleiul la foc mediu si se amesteca apoi faina cu incetul in ulei;

- Separat, se plaseaza intr-un alt recipient mai mic pentru gatit apa si zaharul si se trage un clocot dupa care se adauga sofranul si apa de trandafiri si se face astfel un sirop aromat;

- Se toarna siropul peste compozitia de ulei si faina din primul recipient si se omogenizeaza fara graba, amestecand usor;

- Inte timp se injumatatesc boabele de fistic si se introduc si acestea in compozitia de halva amestecand usor;

- Se da deoparte, se pune in forma dorita si se lasa la racit cel putin jumatate de ora inainte de a se servi.

Suplimentar, se poate orna cu boabe de fistic prajit pe deasupra.


Pofta buna!