Site coolinaria.ro

Gulas erotic


Sos de rosii delicios, ceva condimente picante si clasicele ingrediente pentru gulas, ce altceva sa iti doresti de la o masa nu foarte copioasa, dar suficient de consistenta cat sa iti dea energie pentru o noapte intreaga de amor.

Gulas erotic

Ingrediente:
  • 500 grame carne mai frageda de vita
  • 2 cani de zeama de carne
  • 1 ceapa rosie mijlocie
  • 2 linguri paste de tomate
  • 1 lingura papricas
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura smantana
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- In oala de gulas se rumeneste ceapa tocata in uleiul de masline la foc mic pentru 5 minute;
- Se adauga si usturoiul fin tocat si se mai lasa 2 minute la foc mic apoi papricasul si se prajeste carnea taiata cubulete pentru gulas pe toate partile (cam 3-4 minute daca e frageda);
- Se adauga apoi zeama de carne si pasta de tomate, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera si se lasa la foc mediu pentru aprox. 1 ora, pana ce carnea e numai buna. Ocazional, se poate amesteca si se mai adauga apa atunci cand sosul scade prea tare;
- La final, se amesteca bine si smantana si zeama de lamaie si se ia de pe foc.

Se poate servi simplu sau cu garnitura de orez.


Pofta buna!