Site coolinaria.ro

Ardei umpluti cu branza feta


Foarte gustosi si simplu de preparat, ardeii grasi umpluti cu branza sunt o alternativa sanatoasa la traditionalii ardei cu compozitie de carne tocata, prea plini de grasimi si greu de digerat.

Ardei umpluti cu branza feta

Ingrediente:
  • 9 ardei grasi verzi mijlocii inspre mici
  • 375- 400 grame branza feta
  • rosii pentru capace la ardei
  • ulei vegetal
Mod de preparare:
- Se taie capacele la ardei, se elimina semintele si se spala foarte bine sub jet de apa rece;

- Se umple apoi pana la 2/3 fiecare ardei gras cu branza feta, se sigileaza cu un capac facut din rosii si se prajeste intr-o tigaie din fonta fiecare ardei in ulei vegetal pana ce coaja incepe sa plesneasca si e numai buna de indepartat;

- Se lasa putin la racit pe un platou, se inlatura coaja si se pot servi imediat ardeii umpluti care vor fi calduti inca si numai buni de savurat.

Atentie insa sa alegeti ardei carnosi care sa nu se desprinda la prajitul in tigaie. Alternativ puteti opta pentru coacerea lor la cuptor timp de 15 minute intr-o tava unsa cu unt.


Pofta buna!