In cazul in care crezi ca nu poti prepara singura o prajitura delicioasa de cofetarie, imi voi permite sa iti dovedesc contrariul. Daca ai forme pentru savarine ar fi pacat sa nu incerci macar sa pregatesti singurica acest desert care a fost foarte apreciat in cofetariile predecembriste.
Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si putina faina si lasam maiaua sa creasca. Cand si-a dublat volumul, adaugam oul batut, coaja rasa de lamaie, faina si uleiul. Framantam un aluat potrivit de tare, elastic. Cand acesta se desprinde de pe maini usor, il acoperim si il lasam intr-un loc cald la dospit.
Dupa ce a dospit il impartim in 10 bucati egale pe care le rotunjim si le punem il tavite speciale de savarine, unse cu ulei si tapetate cu faina. Le lasam la dospit, apoi le coacem la foc potrivit.
Pentru sirop, fierbem toate ingredientele pana cand obtinem consistenta dorita.
Scoatem savarinele din cuptor si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit bine, le radem putin la suprafata cu un cutit, le bagam in sirop pentru 10-15 secunde si apoi le lasam sa se scurga pe un gratar.
Le ungem deasupra cu gem si le taiem cate un capacel, fara a-l detasa, apoi umplem savarina cu frisca amestecata cu vanilie si zahar.
Pofta buna!