Site coolinaria.ro

Chiftele de peste in susan


Chiftelele de peste in susan pot fi servite ca gustare calda sau chiar ca fel principal cu garnitura de cartofi natur sau orez.

Chiftele de peste in susan

Ingrediente:
  • 700g peste (crap, merluciu)
  • 4 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 10 boabe piper negru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • 3 linguri susan
Mod de preparare:
Punem la fiert pestele, ceapa si morcovii intregi, in apa rece cu sare, cat sa le acopere. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa fiarba bine. Cand au fiert strecuram supa.

O dam deoparte si indepartam oasele si cartilajul. Pasam pestele si legumele, adaugam pesmetul si amestecam bine.

Formam chiftele pe care le tavalim bine in susan.

Le punem in tava, pe o hartie de copt si le lasam la copt 20 de minute, pana se aureste susanul.


Pofta buna!