Site coolinaria.ro

Crepes Suzette


Crepes Suzette sunt un desert de origine franceza constand intr-o clatita cu unt Suzette, stropita cu un sos din zahar caramelizat si unt, suc de mandarine sau portocale si lichior de portocale picurat deasupra, servite flambate.

Crepes Suzette

Ingrediente:
  • 12 clatite subtiri
  • 100g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 6 portocale
  • ½ lamaie
  • 100ml lichior de portocale (de preferat Grand Marnier)
  • 100ml coniac
Mod de preparare:
Radem portocalele si apoi le stoarcem. Stoarcem si jumatate de lamaie.
Taiem cojile ramase in patratele de 3-4cm.

Topim untul intr-o tigaie larga si adaugam zaharul si coaja de portocale. Tinem tigaia la foc potrivit pana ce zaharul incepe sa se caramelizeze. Acum trebuie sa scoatem bucatile mari de coaja de citrice. Adaugam sucul de portocale si cel de lamaie si fierbem pana ce zaharul de dizolva. Adaugam lichiorul de portocale si flambam 30 de secunde.

Glazuram pe ambele fete, una cate una clatitele, racite in prealabil, cu sosul astfel obtinut. Daca e cazul, mai punem tigaia pe foc foarte mic.

Impaturim fiecare clatita in trei, asezandu-le cate 3-4 pe un platou incalzit in prealabil in cuptor.

Punem tigaia pe foc mediu, punem in ea cate 3-4 clatite, le pudram cu zahar si adaugam coniac cu lingura. Le flambam. Atentie mare la flacara!

Servim cate 3 clatite la portie, stropite cu sos.


Pofta buna!