Site coolinaria.ro

Salata calda islandeza


Pentru ca am vazut ca salata verde se mai gaseste prin piata, am incropit o salata calda islandeza foarte consistenta datorita miezului de nuca.

Salata calda islandeza

Ingrediente:
  • 4 salate verzi
  • 2 linguri otet
  • 100 ml vin alb dulce
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml smantana
  • 100 g miez de nuca prajit si zdrobit
  • sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Curatam salata si o spalam bine. O lasam la scurs. Taiem fiecare capatana in sferturi si le punem intr-un bol mare.

Amestecam intr-un vas la foc potrivit vinul, uleiul, otetul, sare si piper. Cand amestecul incepe sa dea in clocot, il turnam peste salata din castron. Amestecam pentru ca fiecare bucata de salata sa fie oparita, apoi turnam deasupra smantana si presaram cu miezul de nuca prajit si tocat marunt. Servim imediat drept garnitura la mancaruri de carne rosie.


Pofta buna!