Va marturisesc faptul ca nu sunt o mare impatimita dupa napolitanele din comert pentru ca au acel gust artificial. In schimb imi plac tare mult napolitanele cu rahat facute in casa.
Batem albusurile spuma cu zaharul pana ce acesta se topeste. Incorporam faina usor, amestecand de jos in sus. Adaugam rahatul taiat in cubulete mici si trecut prin faina si miezul de nuca tocat marunt. Amestecam usor pentru a se pastra bulele de aer din albus.
Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata si il introducem in cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Il lasam sa se raceasca.
Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, cacao, apa, faina, margarina si coaja de lamaie si punem amestecul pe foc. Amestecam mereu, pana cand se ingroasa.
Asezam o foaie de napolitana, punem jumatate din crema, apoi blatul de albus cu rahat, din nou crema si, la final, o foaie de napolitana.
Dam napolitanele la rece, dupa care le taiem bucatele si servim.
Pofta buna!