Ficatei de pui lionezi
De mult timp auzisem de aceasta reteta de ficatei de pui lionezi, pana am prins o emisiune la televizor unde se explica exact cum se prepara. Asadar iti prezint ficateii de pui lionezi sau mai precis ficatei cu ceapa.
Ingrediente:
- 500g ficatei de pui
- 3 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 30ml ulei
- 5ml vin
- 1 ligurita zahar
- 5-6 cartofi
- 50g unt
- 100ml lapte
- patrunjel verde sare si piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Asezam ficateii in tava. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. O adaugam in tava peste ficatei. Adaugam ulei, sare si piper dupa gust si dam tava la cuptor.
Intr-un vas amestecam vinul cu zaharul, iar cind ficateii s-au rumenit il adaugam impreuna cu usturoiul taiat felii. Dam la cuptor inca 10-15 min. Mai putem adauga si putina apa pentru sos.
Din cartofi facem un piure cu lapte si unt si presarat cu patrunjel verde.
Servim totul cald, cu o salata de muraturi.
Pofta buna!