Site coolinaria.ro

Ficatei de pui lionezi


De mult timp auzisem de aceasta reteta de ficatei de pui lionezi, pana am prins o emisiune la televizor unde se explica exact cum se prepara. Asadar iti prezint ficateii de pui lionezi sau mai precis ficatei cu ceapa.

Ficatei de pui lionezi

Ingrediente:
  • 500g ficatei de pui
  • 3 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 30ml ulei
  • 5ml vin
  • 1 ligurita zahar
  • 5-6 cartofi
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • patrunjel verde sare si piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Asezam ficateii in tava. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. O adaugam in tava peste ficatei. Adaugam ulei, sare si piper dupa gust si dam tava la cuptor.

Intr-un vas amestecam vinul cu zaharul, iar cind ficateii s-au rumenit il adaugam impreuna cu usturoiul taiat felii. Dam la cuptor inca 10-15 min. Mai putem adauga si putina apa pentru sos.

Din cartofi facem un piure cu lapte si unt si presarat cu patrunjel verde.

Servim totul cald, cu o salata de muraturi.


Pofta buna!