Site coolinaria.ro

Crema Parmentier


O alta reteta a carei sursa de inspiratie a fost cartea Juliei Child “Mastering the Art of French Cooking” este aceasta crema Parmentier. Potage Parmentier sau mai precis supa crema de praz si cartofi este ideala pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Crema Parmentier

Ingrediente:
  • 600g cartofi
  • 300g praz
  • 500ml supa de pui
  • 100ml smantana
  • 70g unt
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam si spalam prazul, apoi il tocam marunt si il calim 10 minute in 50g unt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam supa de pui.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete. Punem cubuletele de cartofi in vasul cu praz si ii fierbem impreuna cu aceasta 40 de minute.

Pasam prazul si cartofii prin sita marunta si adaugam din supa in care au fiert, pana cand obtinem o crema de consistenta unei smantani.

Punem crema din nou la fiert, la foc mic si adaugam smantana si untul ramas. Condimentam cu sare si piper si mai lasam la foc 3-4 minute.

Servim crema Parmentier cu crutoane de paine prajita si ou fiert tare, dat pe razatoarea mare plus patrunjel verde tocat marunt, presarat deasupra.


Pofta buna!