Site coolinaria.ro

Salata de andive elvetiana


Nu prea sunt o mare amatoare de andive, dar uneori mi se face pofta de ele. Iti propun cel mai recent fel de mancare in care le-am folosit – salata de andive elvetiana.

Salata de andive elvetiana

Ingrediente:
  • 500g andive
  • 500g cartofi
  • 3 cepe
  • 2 heringi uscati si afumati
  • 100ml otet balsamic
  • 50ml ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam andivele de primul strat de funze si le oparim 5 minute in apa clocotita cu sare.

Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare, ii curatam si ii taiem rondele. Ii punem intr-un castron mai mare.

Taiem andivele in jumatati, pe lungime, si apoi in felii. Le punem in castron.

Coacem ceapa impachetata in folie de aluminiu, la cuptor. O curatam si o taiem julienne si o punem in castron peste celelalte ingrediente. Adaugam bucati de heringi. Amestecam ingredientele cu grija, pentru a nu le sfarama.

Peste ele turnam o vinegreta din otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.


Pofta buna!