Salata de andive elvetiana
Nu prea sunt o mare amatoare de andive, dar uneori mi se face pofta de ele. Iti propun cel mai recent fel de mancare in care le-am folosit – salata de andive elvetiana.
Ingrediente:
- 500g andive
- 500g cartofi
- 3 cepe
- 2 heringi uscati si afumati
- 100ml otet balsamic
- 50ml ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Curatam andivele de primul strat de funze si le oparim 5 minute in apa clocotita cu sare.
Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare, ii curatam si ii taiem rondele. Ii punem intr-un castron mai mare.
Taiem andivele in jumatati, pe lungime, si apoi in felii. Le punem in castron.
Coacem ceapa impachetata in folie de aluminiu, la cuptor. O curatam si o taiem julienne si o punem in castron peste celelalte ingrediente. Adaugam bucati de heringi. Amestecam ingredientele cu grija, pentru a nu le sfarama.
Peste ele turnam o vinegreta din otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
Pofta buna!