Site coolinaria.ro

Branza din iaurt


Un preparat mai rar intalnit pe meleaguri romanesti este branza din iaurt. Nu e greu de preparat, dar veti avea nevoie de panza speciala pentru prepararea de branza sau macar de o bucata foarte curata de bumbac alb si moale pentru a strecura surplusul de apa din iaurt.

Branza din iaurt

Ingrediente:
  • 6 cani de iaurt simplu, dar sa nu fie din cel subtire ci suficient de ferm
  • 2 lingurite de sare fina
Mod de preparare:
- Se amesteca bine intr-un bol de gatit mai larg iaurtul cu sarea si apoi se ia panza de strecurat care se plaseaza deasupra unui recipient cu gura nu prea larga (o oala mai inalta si de diametru mic) si se pune tot iaurtul in culcusul format de panza de strecurat lasata lejer inspre fundul oalei;

- Se strange bine apoi panza peste iaurt si se leaga strans la gat apoi se agata deasupra unui lighean mai larg unde va trebui sa stea pentru minimum 12 ore la scurs.

Branza din iaurt nu este foarte diferita de branza moale de vacuta, dar e mult mai usoara si mai saraca in grasimi decat aceasta. Se poate pastra la frigider pentru mai multe zile daca doriti acest lucru.


Pofta buna!