Site coolinaria.ro

Salata de primavara cu carne de vitel


Pentru ca pe piata deja au aparut verdeturile, va recomand in acest sens o salata de primavara cu carne de vitel. Aceasta salata este o adevarata bomba de vitamine.

Salata de primavara cu carne de vitel

Ingrediente:
  • 500g antricot de vitel
  • 50g unt
  • 1 salata mare
  • 2 legaturi frunze de papadie (sau rucola)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura untisor
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 100ml ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 100g biscuiti sarati
  • sare si piper
Mod de preparare:
Taiem antricotul de vitel in felii de 2cm grosime, le presaram cu piper proaspat macinat, le ungem cu putin ulei de masline si le punem pe un gratar bine incins. Frigem feliile de antricot la foc mare si le intoarcem dupa 3-4 minute. Le frigem inca 2-3 minute si le punem pe un platou. Ungem ficare felie de carne cu unt, le presaram cu sare, acoperim platoul cu un capac si le pastram la cald.

Spalam verdeturile, le scurgem de apa si le tocam mai mare. Salata o rupem cu mana. Le punem intr-un castron si le stropim cu o vinegreta facuta din otet balsamic si ulei de masline. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Taiem antricotul in feliute subtiri si rupem biscuitii in bucatele. Punem carnea si biscuitii in castronul de salata si amestecam prin rasturnare. Servim imediat.


Pofta buna!