Site coolinaria.ro

Minciunele


Cand ma gandesc la minciunele, imi vin in minte imagini din copilarie cand le pragateam impreuna cu bunica mea si ma chinuiam se le modelez dupa forma lor specifica.

Minciunele

Ingrediente:
  • faina cat cuprinde
  • 500g iaurt
  • 2 oua, ½ pachet drojdie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de la 1lamaie
  • ulei (cam 200ml)
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele intr-un castron (inclusiv faina cat cuprinde, sa iasa un aluat elastic), mai putin bicarbonatul de sodiu si uleiul. Dizolvam bicarbonatul in putina zeama de lamaie. Amestecam totul si, la final, mai framantam cu ulei. Nu lasam aluatul la dospit.

Intindem o foaie de 1mm grosime si taiem patrate. Fiecarui patrat ii facem o taietura in mijloc, apoi luam doua colturi opuse si le introducem prin taietura facuta. Prajim minciunelele in ulei incins, precum gogosile.

Le scurgem bine de ulei si le presaram cu zahar pudra.


Pofta buna!