Site coolinaria.ro

Omleta venetiana


Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.

Omleta venetiana

Ingrediente:
  • 2 oua, cu albusul si galbenusul separate
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 cani piure de cartofi
  • 1 cana carne de cod taiata fasii
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Mod de preparare: - Se opareste carnea de cod si se face fasii;
- Se combina in bolul de gatit carnea de cod cu piureul de cartofi inca fierbinte si galbenusurile de ou batute usor;
- Se incorporeaza apoi si albusurile de ou in compozitie si se condimenteaza cu sare si piper;
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se toarna compozitia de omleta uniform pe toata suprafata tigaii;
- Se gateste omleta pe ambele parti si apoi se orneaza cu patrunjel verde si se poate servi.


Pofta buna!