Omleta venetiana
Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.
Ingrediente:
- 2 oua, cu albusul si galbenusul separate
-
1 lingura ulei vegetal
-
2 cani piure de cartofi
-
1 cana carne de cod taiata fasii
-
sare si piper dupa gust
-
patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Mod de preparare:
- Se opareste carnea de cod si se face fasii;
- Se combina in bolul de gatit carnea de cod cu piureul de cartofi inca fierbinte si galbenusurile de ou batute usor;
- Se incorporeaza apoi si albusurile de ou in compozitie si se condimenteaza cu sare si piper;
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se toarna compozitia de omleta uniform pe toata suprafata tigaii;
- Se gateste omleta pe ambele parti si apoi se orneaza cu patrunjel verde si se poate servi.
Pofta buna!