Un desert de zile mari, prajiturile cu cappuccino sunt fragede si delicioase si, suplimentar, se mentin foarte bine la rece pentru cateva zile.
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 190 de grade si se pregatesc niste forme pentru briose cu hartie de copt sau unse bine cu unt;
- In bolul larg de aluat se amesteca foarte bine faina, zaharul, praful de copt, cafeaua ness, sarea, scortisoara si nucsoara si apoi se da deoparte;
- Intr-un alt bol mai mic se amesteca laptele, untul, oul batut usor si esenta de vanilie pana la omogenizare deplina;
- Se incorporeaza apoi amestecul de lapte in compozitia de faina si apoi se adauga si fulgii de ciocolata si se amesteca din nou foarte bine compozitia;
- Se umplu formele de briose pregatite anterior pana la trei sferturi si se dau la cuptor pentru maximum 20 de minute.
Dupa ce s-au racit putin, briosele se pot plasa pe un platou unde sa fie sau nu ornate si cu ceva frisca sau o crema la alegere. Nu este insa neaparat nevoie deoarece vor avea un gust placut si fara crema.
Pofta buna!