Site coolinaria.ro

Ciuperci umplute


Ciupercile umplute sunt delicioase si foarte hranitoare. Probabil cate bucatarese exista, tot atatea retete de ciuperci umplute vom gasi. Cu aceasta reteta de ciuperci umplute veti obtine niste ciuperci simple, dar in acelasi timp foarte apetisante.

Ciuperci umplute

Ingrediente:
  • 1kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri ulei
  • 50g unt
  • 2 linguri vin alb
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare:
Alegem ciuperci mai mari, le curatam si le spalam bine, apoi le scoatem piciorusele pe care le tocam marunt. Ceapa o curatam, o tocam fin si o calim in ulei. Cand devine sticloasa, adaugam si piciorusele tocate de la ciuperci si le lasam sa se inabuse sub capac, cam 15 minute. Luam tigaia de pe foc, adaugam in compozitie pesmetul, verdeata tocata marunt, condimentam cu sare si piper si omogenizam bine.

Cu aceasta compozitie umplem palariutele ciupercilor. Asezam ciupercile, cu umplutura in sus, intr-o tava unsa cu unt. Stropim cu vin si o introducem la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Ciupercile umplute sunt la fel de bune calde, dar si reci.


Pofta buna!