Site coolinaria.ro

Supa mediteraneeana


Farmecul acestei supe mediteraneene face ca fiecare bol de supa sa fie un deliciu.

Supa mediteraneeana

Ingrediente:
  • 500g file de biban sau alt peste
  • 1 fir praz
  • 3 catei usturoi
  • 50ml ulei de masline
  • 100ml vin alb
  • 750ml apa
  • 1 rosie
  • 200g spanac
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 praf de curry
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 200ml lapte
  • sare
Mod de preparare:
Curatam prazul, usturoiul si spanacul. Spalam spanacul in mai multe ape si il oparim. Taiem prazul in rondele si usturoiul marunt.

Intr-o oala cu volumul de 3 litri, calim prazul in ulei, apoi adaugam usturoiul si stingem cu vinul diluat in apa calda.

Separat, rumenim faina in untul topit si stingem cu laptele caldut, adaugat putin cate putin. Amestecam energic pentru ca sosul obtinut sa fie omogen, fara cocoloase.

In oala cu supa, adaugam bucati de peste, rosia decojita si taiata cubulete, precum si spanacul scurs si tocat.

Dupa 10 minute, turnam sosul alb, amestecam, condimentam si saram supa dupa gust. Mai lasam la fiert inca 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand.

Inainte de a servi supa mediteraneeana o presaram cu patrunjel verde tocat marunt.


Pofta buna!