Orez cu ananas in vin de orez
Un preparat specific bucatariei thailandeze, orezul cu ananas este o mancare afrodisiaca celebra care cere multa maiestrie culinara la pregatirea sa.
Ingrediente:
- 1 fruct de ananas bine copt
- 2 lingurite ulei vegetal
- 2 cani orez fiert
- 1/4 cana creveti mici
- 1 piept de pui bine fiert si taiat cubulete
- 1/4 cana sunca fiarta si taiata cubulete
- 2 cepe verzi tocate
- 1/4 cana mazare verde
- putin vin de orez
Mod de preparare:
- Se taie mai intai ananasul in doua si se scobeste fiecare jumatate de miez. Se pastreaza din miez 1/4 cana cubulete, iar restul poate fi congelat pentru alte intrebuintari;
- Cele doua jumatati de ananas trebuie incalzite la cuptor si mentinute calde pentru ca aici vom servi orezul cu condimente;
- Intr-o tigaie inalta si larga se pune uleiul si apoi se adauga orezul fiert si se rumeneste la foc mare pentru 2 minute;
- Se adauga apoi crevetii, pieptul de pui si sunca si se rumenesc si acestea la foc puternic pentru inca 2 minute;
- Urmeaza mazarea, ceapa verde si ananasul care de asemenea se vor gati 2 minute la foc puternic;
- Se adauga la final vinul de orez si se amesteca bine dupa care se toarna aceasta compozitie fierbinte in cele doua jumatati de ananas si se poate servi.
Pofta buna!