Site coolinaria.ro

Orez cu ananas in vin de orez


Un preparat specific bucatariei thailandeze, orezul cu ananas este o mancare afrodisiaca celebra care cere multa maiestrie culinara la pregatirea sa.

Orez cu ananas in vin de orez

Ingrediente:
  • 1 fruct de ananas bine copt
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 2 cani orez fiert
  • 1/4 cana creveti mici
  • 1 piept de pui bine fiert si taiat cubulete
  • 1/4 cana sunca fiarta si taiata cubulete
  • 2 cepe verzi tocate
  • 1/4 cana mazare verde
  • putin vin de orez
Mod de preparare:
- Se taie mai intai ananasul in doua si se scobeste fiecare jumatate de miez. Se pastreaza din miez 1/4 cana cubulete, iar restul poate fi congelat pentru alte intrebuintari;

- Cele doua jumatati de ananas trebuie incalzite la cuptor si mentinute calde pentru ca aici vom servi orezul cu condimente;

- Intr-o tigaie inalta si larga se pune uleiul si apoi se adauga orezul fiert si se rumeneste la foc mare pentru 2 minute;

- Se adauga apoi crevetii, pieptul de pui si sunca si se rumenesc si acestea la foc puternic pentru inca 2 minute;

- Urmeaza mazarea, ceapa verde si ananasul care de asemenea se vor gati 2 minute la foc puternic;

- Se adauga la final vinul de orez si se amesteca bine dupa care se toarna aceasta compozitie fierbinte in cele doua jumatati de ananas si se poate servi.


Pofta buna!