Site coolinaria.ro

Chec multicolor cu migdale


Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.

Chec multicolor cu migdale

Ingrediente:
  • 200g unt moale
  • 200g zahar
  • 150g faina
  • 100g amidon de cartofi
  • 1 plic de drojdie
  • 2 varfuri de sare
  • 4 galbenusuri
  • 4 oua intregi
  • 6 linguri de suc de lamaie
  • 20g cacao amara
  • 100g migdale
  • 4 linguri de lapte
Mod de preparare:
Amestecati untul moale cu zaharul, galbenusurile si 3 linguri de suc de lamaie.

Fara sa va opriti din amestecat, adaugati ouale intregi, unul cate unul. Adaugati faina cernuta, sarea si apoi laptele. Separati 300g de compozitie si amestecati-o cu cacao si migdalele tocate. In compozitia deschisa la culoare adaugati sucul de lamaie ramas. Mai intai varsati in forma compozitia deschisa, apoi pe cea cu cacao si agitati usor sa se amestece. Coaceti la 175°C timp de 50 de minute. Scoateti din forma si lasati sa se raceasca.

Intre timp, incalziti laptele si adaugati bucatelele de ciocolata. Amestecati pana cand se topeste toata ciocolata. Cat este calda inca, adaugati 2 linguri de rom, turnati peste chec si ornati cu granule de zahar.


Pofta buna!